Woning laten taxeren

Jouw zoekresultaten

Jaarlijks taxeert de Parel vele woonhuizen in opdracht van onder andere particulieren, banken en hypotheekadviseurs. Door onze jarenlange ervaring kennen we de woningmarkt in Midden-Nederland als geen ander. Laat je je woning taxeren door onze specialisten? Dan krijg je een snelle, professionele en realistische taxatie.

Waarom je woning taxeren?

  • Je hebt een taxatierapport nodig voor de financiering van een nieuwe hypotheek of het oversluiten van je huidige hypotheek.
  • Wanneer je gaat verbouwen wil je de woningwaarde weten.
  • Je wilt de waarde bepalen voor het nemen van verkoop- of aankoopbeslissing.
  • Voor de successie of overdracht binnen de familie heb je een waardering voor de Belastingdienst nodig.
  • Bij een echtscheiding heb je een waardebepaling van de woning nodig.

Het taxatierapport

Na de taxatie kan je binnen 48 uur het taxatierapport verwachten, mits het gaat om een eenvoudige taxatie. Complexe taxaties vragen meer tijd. Onze bevindingen leggen we vast en worden sterk en helder onderbouwd.

Waarde van de woning bepalen

Elke taxatie begint met een bezichtiging van de woning. In het exclusieve segment is een analytische benadering op basis van perceelgrootte, inhoud en woonoppervlakte onvoldoende. Hier moet ook naar aspecten zoals locatie, bouwstijl, architectuur, monumentstatus, veiligheid en privacy gekeken worden. Deze aspecten bepalen voornamelijk het waardeniveau. Uiteraard hebben een zwembad, paardenbak, tennisbaan of sauna invloed op de waarde van de woning.

We doen ook onderzoek naar eigendomsbewijzen, koopaktes, splitsingsakte en notulen van de VvE. Zo kunnen we eventuele juridische belemmeringen duidelijk in kaart brengen. Daarnaast informeren we altijd bij de gemeente naar het bestemmingsplan en voeren we een kadastraal onderzoek uit.

Heb jij een taxatierapport nodig? Maak kennis met onze taxateur!

Harro Morren is naast makelaar ook gespecialiseerd taxateur. Heb jij een taxatie nodig en wil je graag een helder taxatierapport? Neem dan contact op met Harro door te bellen naar 033-4669902 of mail naar info@makelaardijdeparel.nl

Compare Listings